In deze coronacrisis kan het netwerk van senioren snel wegvallen. Om hen goed te informeren en waar nodig hulp te bieden, gaat het project 'Kasterlee belt' vandaag van start in de gemeente. 20 medewerkers zullen 1.875 senioren opbellen.

Schepen voor senioren Sumati Adriaensen: "Waar vorige week nog iedere 75-plusser een brief in de bus kreeg met nuttige informatie en contactgegevens, gaan we vandaag nog een stap verder.

We gaan 1.875 senioren op bellen. Alleen door iedere senior vanaf 75 jaar op te bellen, bereiken we zowel samenwonende als alleenstaande senioren. Daarnaast zetten we extra in op het bereiken van de zorgbehoevende senioren en bellen we hen op vanaf de leeftijd van 60 jaar op basis van de gegevens uit onze gemeentelijke zorgpremie en de input van onze seniorenconsulent."

"In deze tijden blijft het belangrijk om contact te houden met verschillende leeftijdsgroepen, rekening houdend met hun communicatiewijzen. Om te polsen naar hun zelfredzaamheid, mee oplossingen te zoeken als er hulpvragen zijn, zullen we als bestuur extra inspanningen leveren", aldus Adriaensen.

In totaal zullen er een 20-tal medewerkers van de gemeente worden in gezet vanuit verschillende diensten (zoals de welzijnsdienst, de dienst burgerzaken en de vrijetijdsdiensten) om onze senioren te bereiken en waar nodig verder te helpen.

De vragen voor praktische hulp koppelt de gemeente aan de vrijwilligers die zich aanboden via het platform Kasterlee Helpt. Alle andere vragen worden intern verder opgenomen door de gemeentelijke diensten.

Interesse om mee hulp te bieden? https://www.impactdays.be/kasterleehelpt/